Fallskyddsutbildning

Fallskyddsutbildning hos oss på Sydtrade Truckar

Allt höjdarbete på 2 meter eller högre som innebär risk för fall kräver fallskyddsutrustning. Men den ska bara inte användas – man måste veta hur. Och minst lika viktigt: vad man gör när en olycka inträffat och en person måste räddas. Vår utbildning ger svaren!

Vår fallskyddsutbildning

När det gäller säkerhet och arbete på hög höjd kan man inte tjata nog. Oförsiktighet, okunskap eller bristande rutiner har orsakat alldeles för många olyckor genom åren – vissa med lindriga skador som följd, de allra värsta med dödlig utgång.

Varför behövs fallskydd – och varför behövs utbildning?
Upp emot en tredjedel av alla arbetsolyckor i Sverige utgörs av fallolyckor. På landets byggarbetsplatser är de den vanligaste typen av olycka.

Teknik och utrustning för att förhindra olyckor finns. Olyckor handlar ofta om chanstagning och slarv. Det viktiga är inte bara att man har utrustningen – utan att den används, och då används rätt!

Upplägg

Deltagarna får lära sig om lagar och bestämmelser, grundlära fallskydd och komponenter, fallskyddssystem, selar/besiktning och räddningssystem. Utbildningen följer den brittiska standarden BS8454:2006 Arbete på höjd och räddning.
Kursen omfattar 1 dag med teori och praktik.
Ett teoretiskt samt ett praktiskt prov skall genomföras och efter godkända prov får eleven ett utbildningsintyg. Detta är giltigt i tre år där en ny utbildning krävs för att förnya detta intyg.

Boka din fallskyddsutbildning redan idag

Vi håller utbildningar både hos oss på Sydtrade Truckar i Tävelsås (Växjö) och ute hos företag. Kurserna hos oss i Växjö sker löpande under året och ute hos företag efter behov.
Är du i behov av en fallskyddsutbildning? Kontakta oss så bokar vi in dig och ditt företag på en utbildning.
Gå till kursanmälan

Har du några frågor eller funderingar?

För frågor och mer information om vår fallskyddsutbildning är du välkommen att kontakta
Linus Ohlsson på tel. 0470-32 59 84 eller maila till linus@sydtrade.se
Det går även bra att använda formuläret under kursanmälan.