Sydtrade Truckar AB grundades av Curt Arvidsson 1982 och är auktoriserad återförsäljare av Mitsubishi och Hangcha gaffeltruckar samt JCB teletruckar.

Vi har valt att utöka försäljningen av fler märken för att täcka fler behov. Mitsubishi, Hangcha och JCB har olika fördelar för att bemöta olika krav hos företag.
Hangcha har mycket prisvärda eltruckar upp till 16 ton samt dieseltruckar upp till 18 ton och JCB har 3-tons teletruckar.

Vi säljer el-, diesel-, gasol- och lagertruckar till små och stora kunder i södra Sverige. Vi utför service och reparationer på alla truckmärken och säljer dessutom reservdelar och tillbehör till samtliga märken.
Vi har verkstäder i Växjö (Tävelsås), Jönköping och Helsingborg (Bjuv) och ett antal erfarna trucktekniker som kan hjälpa våra kunder på ute på plats.

Vi erbjuder även kompletta truckförarutbildningar som följer branschens framtagna truckläroplan 10 (TLP10). Efter avslutad kurs erhåller man efter godkänt teori- och körprov ett personligt truckkort.

Lång erfarenhet inom truckbranschen ger oss de allra bästa förutsättningarna för att hjälpa kunder inom all materialhantering.
Vi har alltid ett stort antal begagnade eltruckar, staplare och dieseltruckar i vårt lager. De begagnande truckarna utrustas enligt kundernas önskemål.
Vi lägger fokus på ergonomi, miljö, innovation och säkerhet!

Mitsubishi betyder tre diamanter. Mitsu = 3, bishi = diamanter.

Bolaget grundades 1884 av Yataro Iwasaki genom övertagande av en statlig varvsrörelse. 1934 skapades Mitsubishi Heavy Industries som då var det största privatägda företaget i Japan genom tillverkning av skepp, tunga maskiner, flygplan samt tåg. Mitsubishi Heavy Industries är idag uppdelat i 13 divisioner och är ett av världens största företag.

År 1970 började man tillverkningen av gaffeltruckar. 1982 bildades MCFE som ett samarbete mellan Mitsubishi Heavy Industries LTD och Caterpillar Industrial Inc för att kombinera japansk tillverkningsteknik med amerikanskt kunnande i marknadsföring av gaffeltruckar.
Idag har man en global täckning av produktion och försäljning av gaffeltruckar via de fyra bolagen MCFE i Europa, MCFA i Nord- och Sydamerika, MCFS i Singapore samt MHI i Japan.

MCFE har sitt säte i Almere, en förort 30 km nordost om Amsterdam.

I Mitsubishis fabrik i Järvenpää i Finland tillverkas Mitsubishi eltruckar (motvikt) och hela inomhusprogrammet för Europa, Afrika och mellanöstern.

Reservdelslagret ligger strategiskt placerat i Puurs (Bryssel) nära flygplatsen för att minimera transporttiden vid leverans. Brådskande order kan beställas fram till 17:00 och vara hos oss nästa morgon och lagerorder skeppas inom 3 dagar.
Man lagrar ca 55 000 artikelnummer, skeppar ca 300 000 orderrader/år samt fyller på med ca 50 000 orderrader/år.
Tillgängligheten på 100 % leverans är över 94 %.

Hangcha grundades 1956 och är idag Kinas störtsta tillverkare av truckar. Årligen tillverkas över 100 000 truckar på Hangchas fabrik i Hangzhou som utgör 112 hektar, som även byggs ut under åren 2019-2020.

I deras breda sortiment hittar vi hela 90 olika modeller, bland annat:

 • terrängtruckar upp till 5 ton
 • dieseltruckar upp till 18 ton
 • eltruckar upp till 16 ton
 • ledstaplare, plocktruckar, låglyftare och pallvagnar
 • skjutstativtruckar
 • truckar med lithiumbatterier
 • AGV-truckar och laserstyrda truckar
 • dragtruckar och terminaltruckar samt teleskopliftar

Hangcha är ett högteknologiskt företag med ett förstklassigt utvecklingscenter samt certifierat testcenter och exporterar till över 150 olika länder.
Produkterna håller hög kvalité och de lämnar 2 års full garanti på samtliga motviktstruckar.


Movella translifters kommer från Finland.
Dessa vagnar bidrar till förbättrad produktivitet och hantering. Tillverkningen av stort gods underlättas och man skapar lediga ytor för produktion.

Translifters är ett bättre alternativ för logistiken p.g.a:

 • Man lätt och med säker hantering kan flytta stora komponenter p.g.a. fjärrstyrda styrhjul och hydraulisk lyftbar konstruktion.
 • Man minskar antalet lyft och hantering av färdiga produkter
 • Man skapar lediga förvaringsutrymmen att utnyttja både inom- och utomhus
 • Man underlättar tillverkningen av större gods
 • Man ökar ytbehandlingsproduktionen

JCB:s elektriska teletruck, 30-19E, är en av de nya generationerna av innovativa produkter som utnyttjar elektiskt teknik. Man sparar tid och utrymme då man använder en elektrisk arm för att lyfta gods. Den unika 111 graders-tiltningen gör hantering av gods enklare och säkrare.