Sydtrade Truckar AB grundades av Curt Arvidsson 1982 och är auktoriserad återförsäljare av Mitsubishi truckar.
Mitsubishi har ett komplett truckprogram med allt från pallvagnar till stora motvikstruckar.
Vi säljer Mitsubishi p.g.a. flera fördelar:
– Kvalité som man kan lita på, därmed driftsäkerhet
– Bättre ekonomi inom drift och underhåll
– Bättre ergonomi som ger mindre sjukfrånvaro
– Globala resurser
– Lokal support
– Upp till 5 års garanti

Vi erbjuder även Hyundai-truckar, JCB teletruckar och Elevah plockliftar.
Vi har valt att utöka försäljningen av fler märken för att täcka fler behov. Mitsubishi, Hyundai och JCB har olika fördelar för att bemöta olika krav hos företag.
Hyundai har prisvärda 4-5 tons eltruckar och 7-25 tons dieseltruckar, och JCB 2,5-3,5 tons teletruckar som är 4-hjulsdrivna.
Elevah plockliftar är ett perfekt alternativ för de som vill ersätta stegen till ett säkrare och smidigare alternativ. De finns med olika plattformar beroende på användningsområde.

Vi säljer el-, diesel-, gasol- och lagertruckar till små och stora kunder i Småland och Blekinge. Vi utför service och reparationer på alla truckmärken och säljer dessutom reservdelar och tillbehör till samtliga märken.
Vi har verkstäder i Växjö (Tävelsås) och Jönköping och ett antal erfarna trucktekniker som kan hjälpa våra kunder på plats hos er.
Vi erbjuder även kompletta truckförarutbildningar som följer branschens framtagna truckläroplan 10 (TLP10). Efter avslutad kurs erhåller man efter godkänt teori- och körprov ett personligt truckkort.

Lång erfarenhet inom truckbranschen ger oss de allra bästa förutsättningarna för att hjälpa kunder inom all materialhantering.
Vi har alltid ett stort antal begagnade eltruckar, staplare och dieseltruckar i vårt lager. De begagnande truckarna utrustas enligt kundernas önskemål.
Vi lägger fokus på ergonomi, miljö, innovation och säkerhet!

 

Om Mitsubishi

Mitsubishi betyder tre diamanter. Mitsu = 3, bishi = diamanter.

Bolaget grundades 1884 av Yataro Iwasaki genom övertagande av en statlig varvsrörelse. 1934 skapades Mitsubishi Heavy Industries som då var det största privatägda företaget i Japan genom tillverkning av skepp, tunga maskiner, flygplan samt tåg.

Mitsubishi Heavy Industries är i dag uppdelat i 13 divisioner och är ett av världens största företag.

1970 började man tillverkningen av gaffeltruckar.

1982 bildades MCFE som ett samarbete mellan Mitsubishi Heavy Industries LTD och Caterpillar Industrial Inc. Genom att kombinera japansk tillverkningsteknik med amerikanskt kunnande i marknadsföring av gaffeltruckar.

Idag har man en global täckning av produktion och försäljning av gaffeltruckar via de fyra bolagen MCFE i Europa, MCFA i Nord- och Sydamerika, MCFS i Singapore samt MHI i Japan.

MCFE har sitt säte i Almere, en förort 30 km nordost om Amsterdam.

I Mitsubishis fabrik i Järvenpää i Finland tillverkar Mitsubishi eltruckar (motvikt) och hela inomhusprogrammet för Europa, Afrika och mellanöstern.

Reservdelslagret ligger strategiskt placerat i Puurs (Bryssel) nära flygplatsen för att minimera transporttiden vid leverans. Brådskande order kan beställas fram till 17:00 och vara hos oss nästa morgon och lagerorder skeppas inom 3 dagar.

Man lagrar ca 55 000 artikelnummer, skeppar ca 300 000 orderrader/år samt fyller på med ca 50 000 orderrader/år.

Tillgängligheten på 100 % leverans är över 94 %.